Toisen viikon kauppalista

Toisella viikolla kokkaillaan helppoa wokkia, bolognese-kastiketta, porkkana-maapähkinävoikeittoa ja perunasoselaatikkoa. Perjantai on tietenkin pizzaperjantai ja viikon lopulla herkutellaan sitruunaisilla linsseillä perunamuusin kera sekä sieni-pähkinäpastalla. 

Tässä on sinulle avuksi kauppalista, johon on koottu kaikkien päivän reseptien ainesosat suolaa ja sokeria lukuun ottamatta. Voit siis halutessasi tutustua resepteihin jo etukäteen ja päättää, mitkä reseptit aiot toteuttaa sekä tehdä ostokset valmiiksi.
Voit myös aina etsiä muita reseptejä päivän reseptien tilalle kattavasta reseptipankistamme.


 

Päivä 7: Kaaliwokki (4 annosta)
 

Wokkiruuat on helposti muokattavissa omaan makuun sopivaksi tai tehdä mitä-kaapista-löytyy-periaatteella. Tofu voi olla muutakin marinoitua tai savutofua. Tofun sijaan proteiinipitoisena osana voi käyttää vaikkapa valmiiksi keitettyjä linssejä tai papuja, nyhtökauraa tai härkistä, cashewpähkinöitä. Jos ei tykkää inkivääristä tai chilistä ne voi jättää pois. Kasviksia voi käyttää oman mielikuvituksen mukaan. Wokin voi riisinuudelien sijaan tarjoilla vehnänuudelin, riisin, kvinoan tai ohran kanssa.

 

  • 180 g valmiiksi maustettuja tofupaloja (esim. So Fine thai style, tai muuta marinoitua tai savustettua tofua)

  • 300–400g kaalia

  • 1 pieni sipuli tai 2 vartta kevätsipulia

  • 2-3 valkosipulinkynttä

  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä

  • chilihiutaleita maun mukaan

  • 3 rkl soijakastiketta

  • rouhittua mustapippuria

  • öljyä paistamiseen

  • 2-3 kiekkoa riisinuudeleita (noin 130g) (tai vehnänuudeleita, riisiä, kvinoaa tai ohraa)

 

Päivä 8: Soijabolognese (4 annosta)

  • 2 dl tummaa soijarouhetta (tai hernerouhetta)

  • purkki tomaattimurskaa

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 rkl soijakastiketta

  • ½ dl ketsuppia

  • 1 kasvisliemikuutio (tai kasvisliemijauhetta)

  • 1 rkl kuivattua oreganoa

  • 1 tl kuivattua basilikaa

  • ½ tl paprikajauhetta (tai ripaus savupaprikaa)

  • rouhittua mustapippuria

  • rypsiöljyä paistamiseen
     

  • Tarjoillaan esimerkiksi spaghetin kanssa

 

Päivä 9: Porkkana-maapähkinävoikeitto (4 annosta)

  • 1 tlk soija- tai kaurakermaa

  • 1 tlk valmiiksi keitettyjä kikherneitä

  • 2 rkl sileää maapähkinävoita

  • 1 kg porkkanoita

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl raastettua inkivääriä

  • 2 kasvisliemikuutiota (tai kasvisliemijauhetta)

  • tilkka öljyä

  • (jos tykkää niin tuoretta korianteria)
     

Päivä 10: Härkis-perunasoselaatikko (4 annosta) tai Soijarouheperunasoselaatikko (4 annosta)

  • 250 g BBQ maustettua Härkistä (tai original Härkistä)

  • 4 dl kaurakermaa

  • 12 keskikokoista jauhoista perunaa

  • 2 tomaattia

  • 1 sipuli

  • 1 rkl vegaanista margariinia

  • 1 tl rouhittua mustappippuria

  • Kasvisliemikuutio

  • rypsiöljyä pannulle ja vuuan voiteluun

  • (ravintohiivahiutaleita)

 

Soijarouhe-perunasoselaatikko (4 annosta)

  • 2 dl tummaa soijarouhetta

  • 2 1/2 dl kaurakermaa

  • 800 g jauhoisia perunoita

  • 2 1/2 rkl soijakastiketta

  • reilu 1dl rypsiöljyä

  • 1 rkl persiljaa

  • 1/2 tl mustapippuria
     

PÄIVÄ 11: Pizza (4 annosta: 2 isoa tai 4 pienempää pizzaa)

  • 6,5–7,5 dl vehnäjauhoja (kannattaa käyttää puolet durumvehnäjauhoja)

  • 25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa

  • 3,5 rkl oliiviöljyä

  • 1/4 tl sokeria


Vaihtoehtoisesti gluteeniton pizzapohja, ohje kahdelle (1 iso tai 2 pienempää pizzaa)

  • 2,5 dl kikhernejauhoja (löytyy mm. monista isommista ruokakaupoista, ekokaupoista, aasialaisista kaupoista ja Vegekaupan verkkokaupasta)

  • 1,5 tl psylliumia

  • 1,5 tl kuivahiivaa

  • 0,25 dl öljyä
     

  • Täytteitä oman maun mukaan, esimerkiksi:

  • tomaattikastiketta

  • punasipulia

  • artisokansydämiä öljyssä

  • oliiveja

  • kirsikkatomaatteja

  • paprikaa

  • murennettua marinoitua tofua

  • aurinkokuivattua tomaattia

  • oreganoa

  • tuoreita tomaatteja

  • Herkkusieniä

  • Wheaty Salami -leikkeleitä

  • Nyhtökauraa tai Härkistä

  • Vöneriä

  • Soijarouhetta

  • vegaanista juustoa raastettuna: katso valikoima täältä. Näitä voi raastaa sellaisenaan tai tehdä kaurakerma-ravintohiivahiutale-suolaseoksen, johon sekoittaa raasteen ja jonka sitten levittää pizzalle.

  • Pelkkä kaurakermaseoskin toimii: 2 dl kaurakermaa, 1 dl ravintohiivahiutaleita, n. 1 tl suolaa, ripaus valkopippuria.

  • Voi myös tehdä pitsan ilman vegaanista juustoa tai kaurakermaseosta ja paistetun pitsan päälle ripottelee valkosipuliöljyä (oliiviöljyä, pari valkosipulinkynttä hienonnettuna, ripaus suolaa)
     

PÄIVÄ 12: Herkkusieni-pähkinäpasta (2 annosta)

  • 6 nauhapesää tagliatellea (Suurin osa pastoista on tehty ilman kananmunaa, mutta tagliatelle- eli nauhapastan valmistuksessa sitä on voitu käyttää. Tarkista siis tuoteseloste ennen ostamista.)

  • 1 dl cashewpähkinöitä

  • 3 rkl pinjansiemeniä

  • 150 g herkkusieniä

  • 1 ruukku tuoretta basilikaa

  • 1–2 valkosipulinkynttä

  • 1 tl sitruunamehua

  • (kylmäpuristettua) oliiviöljyä

  • 1 rkl balsamicoa (tai jotain muuta viinietikkaa)

  • Mustapippuria
     

Päivä 13: Sitruunaiset linssit ja perunamuusi (4 annosta)

 

Sitruunaiset linssit

  • 2 dl kuivattuja vihreitä linssejä

  • 1 sipuli

  • puolikkaan sitruunan mehu

  • tuoretta persiljaa

  • ripaus currya

  • mustapippuria

  • Oliiviöljyä


Perunamuusi

  • 2 dl kaurakermaa

  • iso nokare margariinia (ks. täältä lista)

  • 10–12 jauhoista perunaa