Kuvassa on jäätelöannos, jossa on vaaleanpunaisia jäätelöpalloja, jotka on koristeltu mansikoilla ja basilikan lehdillä.

Jätskinnälkäisille löytyy paljon valinnanvaraa vegaanisten jäätelöiden joukosta

Vadelma-basilikajäätelöä voi tehdä helposti itse! Kuva ja resepti: Anniina Kotiranta, Anniina's kitchen

 

Kasviperäisten jäätelöiden valikoima on iso. Vegaanisia jäätelöitä on kaupoissa jo yli sata erilaista! Tarjolla on niin kaura-, härkäpapu-, soija- kuin monia muitakin jäätelöitä niin tuutteina, puikkoina kuin isompinakin pakkauksina.

Jokaiselle löytyy varmasti suosikki, piti sitten yhden maun perusjäätelöistä tai sattumilla ja kastikkeilla höystetyistä herkkujäätelöistä. Valikoimissa on myös paljon gluteenittomia tuotteita eli esimerkiksi keliaakikoiden ei tarvitse jäädä ilman!

Nämä valmistajat tekevät vain täysin kasviperäisiä jäätelöitä.

 • Naturlin jäätelöt ovat riisi- tai kaurapohjaisia. Valikoimissa on tuutteina suklaabrownie ja suolakaramelli sekä isommissa pakkauksissa lakritsi-, vadelma-, suolakaramelli ja keksitaikina.
 • Oatlyn jäätelöt ovat kaurapohjaisia, makuina suolakaramelli, hasselpähkinäpyörre, hasselpähkinä, vanilja, suklaafudge ja suklaa.
 • Choicen jäätelöt ovat soija- tai riisipohjaisia. Valikoimassa on sekä puikkoja, tuutteja että isompia pakkauksia. Valikoimissa on toffeetuutti, vanilja-suklaatuutti ja päärynäpuikko, mansikkapuikko sekä isommissa pakkauksissa vaniljaa (sekä riisi- että soijapohjaisena), suklaata ja mansikkaa. Ingmanin jäätelökioskeissa on myös kesäisin vegaanista irtojäätelöä.
 • Roar-jäätelöiden makuvaihtoehdot ovat hampunsiemen-suklaabrownie, kookos-mango-passion-kaurakeksi ja hasselpähkinä-suklaakeksi.
 • Wicked Kitchen -sarjassa on keksitaikina-, vanilja- ja suklaajäätelöt isossa pakkauksessa sekä suklaa-mantelipuikkoja. (Tuotteita myydään S-ryhmän kaupoissa.)


Nämä valmistajat puolestaan tekevät sekä vegaanisia että muita jäätelöitä. Tarkista siis tuotepakkauksesta että siinä lukee vegaaninen tai maidoton tai että ainesosissa ei ole eläinperäisiä ainesosia.

 • Jymyn vegaaniset maut ovat pistaasi, mango ja punaiset marjat, tuplasuklaa sekä minttusuklaa.
 • Aino-sarjassa on kaurajäätelöitä makuinaan suklaahyve sekä puolukkahyve.
 • 3 Kaveria valmistaa vegaanisena lakritsi&vadelma-, suklaa-pähkinäkinuski-, piparkakku- ja piparminttu-suklaajäätelöä isoissa pakkauksissa. Lakritsi-vadelmaa, suklaa-pähkinäkinuskia ja minttusuklaata saa myös kuorrutettuna puikkona. (Joitain näistä mauista on sekä vegaanisena että epävegaanisena, joten tarkista pakkaus.)
 • Pirkka kaurajäätelöä saa salty caramel & brownie sekä cookie dough & chocolate sauce -makuina. Lisäksi Pirkka Maidoton -sarjassa on useita eri makuja italialaistyyppisiä jäätelöitä.
 • Pingviini-sarjassa on Hellivä kauravanilja isossa pakkauksessa. Kesällä Pingviini-jäätelökioskeista saa appelsiini-mantelikrokanttijäätelöä vegaanisena.
 • Ingman Kauraisa -sarjassa on makuina toffeekimara ja mustikkaherkku isoissa pakkauksissa. Myös Ingmanin jäätelökioskista saa vegaanisen jäätelöpallon.
 • Lidlin valikoimissa on vegaanisia jäätelöitä niin puikkoina kuin isompinakin pakkauksina. Tuotteet kuitenkin vähän vaihtelevat kauden mukaan.

Vegaanisia jäätelöitä on listattu vegaanituotteet.net-sivulle eli sieltä kannattaa myös katsella valikoimaa. Myös sorbetteja ja mehujäitä on paljon vegaanisina!

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles