Kalaton keitto
Tästä kermaisesta keitosta on tullut monen luottoresepti, sillä keitto valmistuu nopeasti ja maistuu herkulliselta!
Keittoa voi tehdä kerralla vaikka kaksinkertaisen annoksen, koska se on tosi hyvää. Tämä kannattaa etenkin silloin, jos syöjien joukossa on kovasti nälkäisiä henkilöitä.
- 1 pkt savutofua
- 6 perunaa
- 4 porkkanaa
- kasvisliemikuutio tai kasvisfondi
- 2–2,5 dl kaurakermaa
- 1 rkl margariinia
- tuoretta tilliä
- maun mukaan mustapippuria
- vettä
- (haluessasi sitruunaa tarjoiluun)
Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Laita ne kattilaan ja peitä vedellä. Lisää kasvisliemi ja keitä kypsäksi.
Lisää pilkottu tofu ja muut ainekset kaurakermaa lukuun ottamatta. Keitä vielä muutaman minuutin ajan ja nosta pois levyltä. Lisää kaurakerma viimeisenä, kun keitto on siirretty pois levyltä ja se on hetken jäähtynyt.
Tarjoile keitto hyvän leivän ja levitteen kanssa. Saat leivänpäällisvinkkejä täältä.
Vinkki: Jos haluat savutofusta maukkaampaa, voit repiä sen pieniksi suupaloiksi, pirskotella vähän öljyä päälle ja paistaa uunissa leivinpaperin päällä 225 asteessa keiton valmistumisen ajan (laita tofu uuniin ensimmäisenä) eli noin 15-25 minuuttia, kunnes tofu on saanut kivasti väriä ja on rapsakkaa. Lisää palaset keiton joukkoon.
Erityisruokavaliot
Soijaton versio: Kokeile kalattoman keiton sijaan kanatonta keittoa, ja käytä kasviproteiinina Hernistä tai esimerkiksi Beanit-suikaleita. Kalattoman keiton voi valmistaa myös Nyhtökaurasta esimerkiksi tällä ohjeella.
Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta kaurakermaa.
Pähkinätön versio: Naturlin vegaaninen levite sisältää mantelia, joten käytä sen sijaan esimerkiksi Keiju merisuolaa tai muuta kasvimargariinia.