Resepti: Vege itAnnoksia: 4

Kalaton keitto

  • 1 pkt savutofua
  • 6 perunaa
  • 4 porkkanaa
  • kasvisliemikuutio tai kasvisfondi
  • 2 1/2 dl kaurakermaa
  • 1 rkl vegaanista margariinia
  • tuoretta tilliä
  • maun mukaan mustapippuria
  • vettä
  • (haluessasi sitruunaa tarjoiluun)

Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Laita ne kattilaan ja peitä vedellä. Lisää kasvisliemi ja keitä kypsäksi.

Lisää pilkottu tofu ja muut ainekset kaurakermaa lukuun ottamatta. Keitä vielä muutaman minuutin ajan ja nosta pois levyltä. Lisää kaurakerma viimeisenä, kun keitto on siirretty pois levyltä ja se on hetken jäähtynyt.


Vinkki: Jos haluat savutofusta maukkaampaa, voit repiä sen pieniksi suupaloiksi, pirskotella vähän öljyä päälle ja paistaa uunissa leivinpaperin päällä 225 asteessa keiton valmistumisen ajan (laita tofu uuniin ensimmäisenä) eli noin 15-25 minuuttia, kunnes tofu on saanut kivasti väriä ja on rapsakkaa. Lisää palaset keiton joukkoon. 

Soijaton versio: Kalattoman keiton voi valmistaa myös nyhtökaurasta esimerkiksi tällä ohjeella.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kauramaito ei sovi, voit vaihtaa sen soija- tai muuhun kasvimaitoon.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT