Kaksi lautasellista kalatonta keittoa sekä ruisleipää erillisellä lautasella.
Resepti: Vege itAnnoksia: 4

Kalaton keitto

  • 1 pkt savutofua
  • 6 perunaa
  • 4 porkkanaa
  • kasvisliemikuutio tai kasvisfondi
  • 2 1/2 dl kaurakermaa
  • 1 rkl vegaanista margariinia
  • tuoretta tilliä
  • maun mukaan mustapippuria
  • vettä
  • (haluessasi sitruunaa tarjoiluun)

Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Laita ne kattilaan ja peitä vedellä. Lisää kasvisliemi ja keitä kypsäksi.

Lisää pilkottu tofu ja muut ainekset. Keitä vielä muutaman minuutin ajan ja nosta pois levyltä.

Soijaton versio: Kalattoman keiton voi valmistaa myös nyhtökaurasta esimerkiksi tällä ohjeella.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kauramaito ei sovi, voit vaihtaa sen soija- tai muuhun kasvimaitoon.