
Neljännen viikon kauppalista
Neljännellä viikolla herkutellaan tortilloilla ja lasagnella. Lisäksi syödään "chicken soup" -tyylistä keittoa, linssicurrya, risottoa sekä aivan ihanaa ja todella nopeaa yhden kattilan pastaa.
Tässä on sinulle avuksi kauppalista, johon on koottu kaikkien päivän reseptien ainesosat suolaa ja sokeria lukuun ottamatta. Voit siis halutessasi tutustua resepteihin jo etukäteen ja päättää, mitkä reseptit aiot toteuttaa sekä tehdä ostokset valmiiksi.
Voit myös aina etsiä muita reseptejä päivän reseptien tilalle kattavasta reseptipankistamme.
Päivä 21: “Chicken soup” vegetyyliin (6 annosta)
- kaksi kourallista kuivia soijasuikaleita
- 1 prk kaurakermaa
- 2 dl maissia
- 10 keskikokoista perunaa
- 1 iso sipuli
- 2 porkkanaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 4 tl currya
- 1 tl persiljaa
- kasvisliemikuutio (tai kasvisliemijauhetta)
Päivä 22: Kaalilaatikko (4 annosta)
- 2 dl kaurakermaa
- 2 dl tummaa soijarouhetta tai herneproteiinirouhetta
- 1 dl tummaa puuroriisiä (tai rikottuja ohrasuurimoita)
- 1 pieni kaali
- 1–2 porkkanaa
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1,5 rkl siirappia
- 2 tl balsamiviinietikkaa (tai jotain muuta viinietikkaa)
- 2 rkl kasvisliemijauhetta tai kasvisliemikuutio
- 2 tl kuivattua timjamia
- 1 tl kuivattua meiramia
- 0,5 tl paprikajauhetta
- öljyä paistamiseen
- puolukoita tai puolukkasurvosta tarjoiluun
Päivä 23: Linssicurry (4 annosta)
- 2 dl kuivia punaisia linssejä
- 2 dl kaurakermaa
- 200 g pakastettuja herneitä
- 4 kuutiota hienonnettua pakastepinaattia
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 tomaattia
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl currya
- 1 kasvisliemikuutio (tai kasvisliemijauhetta)
- öljyä
- tarjoiluun riisiä tai ohraa
Päivä 24: Yhden kattilan pasta (4 annosta)
- 1 tölkki/tetrapakkaus valmiiksi keitettyjä kikherneitä
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 0,5 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 dl tummia kalamataoliiveja
- 200 g spagettia tai muuta pastaa (tarvittaessa gluteenitonta)
- 500 g tomaattimurskaa
- 2 (vähäsuolaista) kasvisliemikuutiota
- 2 tl oreganoa
- chiliä maun mukaan
- mustapippuria myllystä
- (tuoretta basilikaa ja pähkinäparmesania tarjoiluun)
Jos haluat tehdä pähkinäparmesania lisukkeeksi:
- 70 g kuorittuja manteleita
- 100 g cashewpähkinöitä
- 2–3 rkl ravintohiivahiutaleita
Päivä 25: Tortillat / Tacot (4 annosta)
- Tortillalättyjä tai tacokuoria
Haluamiasi täytteitä esimerkiksi:
- Härkistä / nyhtökauraa / soijasuikaleita / vöneriä / valmiiksi keitettyjä papuja tai linssejä
- Salaattivaihtoehtoja
- Paprikaa, avokadoa, tomaattia, sipulia, jalapenoja
- Kastikevaihtoehtoja, kuten salsaa
- Maustamatonta soija- tai kaurajogurttia, jonka voi maustaa valmiilla tacodippijauheella
Jos haluat tehdä guacamolea:
- 2 kypsää avokadoa
- Yksi pieni sipuli tai yksi salottisipuli
- Sitruuna tai lime (tai sitruunan tai limen mehua)
- 0,25–0,5 tl chilijauhetta
26.1. Soijarouhelasagne tai linssilasagne (6 annosta)
- Lasagnelevyjä (tarvittaessa gluteenittomia)
Juustokastike
- 6 dl maustamatonta kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
- 1 dl öljyä
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 200 g vegaanista juustoa raastettuna (voi myös jättää pois tai laittaa n. 1 dl ravintohiivahiutaleita)
Valitse teetkö soijarouhelasagnen vai linssilasagnen.
Soijarouhelasagnen täytteeseen tarvitset:
- 2 dl tummaa soijarouhetta
- 500 g tomaattimurskaa
- 70 g tomaattipyrettä
- tuoreita kasviksia, kuten paprikaa, porkkanaa tai kesäkurpitsaa
- 1 sipuli
- 1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1/2 dl öljyä soijarouheen paistamiseen (lisäksi rypsiöljyä kasviksien kuullottamiseen
- 2 rkl soijakastiketta soijarouheen maustamiseen
- 2 tl paprikamaustetta
- 2 tl kuivattua basilikaa
- 1 tl mustapippuria
Linssilasagnen täytteeseen tarvitset:
- 3 dl kuivattuja punaisia linssejä
- 500 g tomaattimurskaa
- 70 g tomaattipyrettä
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1–2 valkosipulinkynttä
- öljyä kasviksien kuullottamiseen
- 1 rkl paprikamaustetta
- 1 rkl kuivattua basilikaa
- 1 1/2 tl mustapippuria
27.1. Soijasuikalerisotto (4 annosta)
- 4 dl (noin 150 g) kuivia soijasuikaleita (tai pkt Härkistä, nyhtökauraa, tofua tai prk valmiiksi keitettyä kikherneitä/ papuja)
- 2 dl risottoriisiä
- 1 paprika (n. 160 g)
- 1 sipuli
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 100 g pakasteherneitä
- 2 rkl soijakastiketta soijasuikaleiden maustamiseen
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- 1 1/2 rkl yrttimaustetta (esimerkiksi basilikaa tai persiljaa)
- 1 1/2 tl mustapippuria
- Paistamiseen rypsi- tai oliiviöljyä
Vaihtoehtoinen resepti: Keltainen papu-ohratto