Kattilassa kalatonta keittoa. Kattila on puisella pöydällä.

Vinkkejä kalamaisiin mutta kalattomiin vegeruokiin

Teksti päivitetty 23.1.2024.

Jos kaipaat kalan makua kasvisruokiin, voit leikkiä mausteilla ja rakenteilla. Tässä on sinulle vinkkilista avuksi!

 

Kalamaisia makuja

  • Kalaruokia maustetaan usein tillillä, valkopippurilla, sitruunalla tai sitruunapippurilla. Näillä mausteilla voit saada kalamaista makua ruokaan, jossa ei ole kalaa. Kokeile esimerkiksi tätä merellistä nyhtökaurakeittoa tai savutofusta valmistuvaa kalatonta keittoa.
  • Myös savu kuuluu usein kalaruokien makumaailmaan. Savutofu, nestemäinen savuaromi tai savupaprika antavat ruoalle tämän maun ilman kaloja. Kokeile esimerkiksi tätä tofukiusausta.
  • Kalalle ominainen maku on peräisin kalan syömästä ravinnosta. Lisäämällä ruokaan merilevää (esim. noria) tai pienen määrän hamppuöljyä, voit saada ruokaan kalamaista makua.
  • Tiesithän, että esimerkiksi sushia voi helposti tehdä vegaanisena? Täällä myös video sushin valmistamisesta.

 

Kalamaisia reseptejä

Kalaruoille on paljon kasvipohjaisia vaihtoehtoja, joita voidaan syödä kuten kalaruokia. Kalamaista suutuntumaa voi saada aikaan yllättävistäkin raaka-aineista. 

 

Valmiit vegaaniset vaihtoehdot

 

Lisätietoa kaloista

Kuva: Linssinööri-blogin merellinen nyhtökaurakeitto

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles