Kaksi manteleilla ja tomusokerilla koristeltua kuppikakkua lautasella. Lautasella on myös pino manteleita.

Joulun vegevinkit

Joulun herkkupöytä voi olla myös vege! Kokosimme sinulle avuksi listan hyvistä tuotteista ja resepteistä, kuten vegekinkuista, laatikoista, pipareista ja juustokakuista.

Vegaanituotteet.fi on tehnyt oman teemasivun erityisesti jouluun soveltuvista valmistuotteista, kuten laatikoista, pipareista, pakastetaikinoista, suklaista, limpuista ja glögeistä. Sivu on hyvä apu muulloinkin, sillä sinne on koottu käteviä listoja perusruokakaupoista ostettavista täysin kasviperäisistä tuotteista. Tuotteista on mukana myös kuvat, mikä helpottaa uusien tuotteiden löytämistä.

Perinteiset joululaatikot on helppo muuntaa vegaanisiksi käyttämällä kaurakermaa tai muita kasvimaitotuotteita. Vegaaniliiton esitteessä on selkeät reseptit sekä laatikoille että muille joulun herkuille.  

Marketit ja erikoisruokakaupat myyvät tänä jouluna erilaisia valmiita vegekinkkuja ja -paisteja. Niiden ostamista ei kannata jättää aatonaattoon, sillä tuotteita saattaa olla rajoitettu määrä. Jos jäät ilman valmista vegekinkkua, voit tehdä sen myös itse esimerkiksi jollakin näistä ohjeista:

Porkkala on marinoiduista porkkanoista valmistettu yllättävän kalamainen tuote, jota voi nauttia esimerkiksi ruisleivän päällä kauratuorejuuston ja tillin kera. Porkkalaa varten porkkanat voidaan kypsentää joko suolakuoressa uunissa, suolavedessä keittämällä tai öljyssä paistamalla

Vegaanisten juustojen valikoima kasvaa jatkuvasti, ja nyt saatavilla on vegeversioita jopa homejuustoista. Niitä voi ostaa monista marketeista sekä kasvisruokiin erikoistuneista kaupoista. Juustoja voi tehdä myös itse esimerkiksi näillä resepteillä:

Chocochili on jo pitkään ollut yksi Suomen suosituimmista ruokablogeista. Sieltä saat hyvän listan erilaisia jouluisia reseptejä ja tuotesuosituksia niin vegekinkuille, -juustoille kuin erilaisille lisukkeillekin.

Kamomillan konditoria -blogi tarjoilee ihania makeita leivonnaisreseptejä, jotka kaikki ovat täysin munattomia ja maidottomia. Blogin joulureseptit, kuten mantelikuppikakut ja pistaasijuustokakut, löydät tästä linkistä.  

Pidempi korsi -blogissa on paljon herkullisia pääruokia ja leivonnaisia. Mustikkajuustokakun, kuningatarstruudelin ja muut blogin jouluiset reseptit näet täältä.

Vegaanihaasteen tiimi toivottaa kaikille ihanaa joulukuuta! Tammikuussa käynnistyykin sitten jo viides vegaaninen tammikuu, ja voit ilmoittautua mukaan jo nyt osoitteessa vegaanihaaste.fi.

Kuva: Satu Saunio / Kamomillan konditoria, mantelikuppikakut

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles