Kuvassa on kelta-oranssi-tummanoranssi tausta, jossa värit aaltoilevat. Taustan päälle on ääriviivallisia kuvia tortillasta, sitruunasta, tacosta, viinilasista ja hampurilaisesta. Kuvassa lukee Järjestä oma VegePiknik 17.6.2023.

Järjestä VegePiknik!

Vegaanihaaste ja muun muassa Pohjoismaiden suurinta kasvisruokatapahtumaa eli Vegemessuja järjestävä Vegetapahtumat haastavat kaikki kerääntymään piknikille lauantaina 17.6.2023.

Kokoa sinäkin ystäväsi kesäiselle piknikille – sen voit järjestää missä vain, olit sitten Suomessa tai Välimeren rannalla. Saat tästä artikkelista paljon reseptivinkkejä!

Mitä? Järjestä yhdessä ystäviesi kanssa herkullinen VegePiknik
Missä? Missä tahansa
Milloin? Lauantaina 17.6.2023

Jos kaipaat ideoita tarjoiluihin, ota Vegaanihaaste ja Vegetapahtumat seurantaan Instagramissa ja Facebookissa! Saat parhaat reseptit ja vinkit, joilla loihdit tajunnanräjäyttävän kattauksen ja tunnelman.

Somekanavissa julkaistaan myös VegePiknik-teemaisia haasteita ja pelejä, joiden avulla voit inspiroida itsesi ja ystäväsi kokeilemaan kesän kovimpia tuoteuutuuksia ja maukkaimpia reseptejä.

Ole mukana luomassa VegePiknik-yhteisöä somessa julkaisemalla kuva piknikistäsi: käytä aihetunnistetta #vegepiknik ja tägää mukaan Vegaanihaaste ja Vegetapahtumat!

Jos käytät Facebookia, klikkaa itsesi osallistujaksi tapahtumaan. Saat sitä kautta ajankohtaista tietoa piknikeistä!

 

Kaikille avoimet piknikit

VegePiknikin voi järkätä ihan vain kaveriporukalla ja tuttujen kesken, mutta muutamalla paikkakunnalla on tarjolla kaikille avoimia piknikkejä.

Listaa päivitetty 14.6.23

  • Helsinki klo 12–14, Suomenlinna. Lisätietoa saat Facebook-tapahtumasta.
  • Tampere klo 12–14, Koskipuisto. Lisätietoa saat Facebook-tapahtumasta.
  • Seinäjoki klo 14–16, Piirin alueen puisto. Tapaaminen piknikin aluksi suihkulähteen viereisellä nurmella Hallintolan takana, osoite Seuralantie 5. Lisätietoa saat Facebook-tapahtumasta.
  • Savonlinna klo 17–19, Lyseonmäen kallio, Kirkkokatu 1. Lisätietoa saat Facebook-tapahtumasta.

Jos järjestät kaikille avoimen piknikin, kerro siitä VegePiknikin Facebook-tapahtumassa tai lähetä tiedot sähköpostilla osoitteeseen satu.saunio(ät)vegaanihaaste.fi.

 

Herkulliset reseptit

Nappaa tästä talteen ihanat piknikreseptit salaateille, pikkusuolaisille ja jälkkäreille! Reseptit ovat sekä Vegaanihaasteen omia että Chocochili, Pidempi korsi, Vegaanin ruokavuosi, Urbaani vegenda ja Kamomillan konditoria -blogien reseptejä.

Kaikki reseptit ovat vegaanisia eli ne ovat munattomia, maidottomia ja laktoosittomia. Useimmat resepteistä voidaan tehdä myös gluteenittomina (G), soijattomina (S) tai pähkinättöminä (P).

Salaatit, pastat ja pizzat

Valmistele kotona, kokoa annokset piknikillä!

Levitteet ja pikkunaposteltavat

Jälkkärit

 

Jos haluat ostaa eväät valmiina

Jos haluat päästä helpolla ja ostaa eväät kaupasta, käytä apunasi kätevää Vegaanituotteet.net-sivustoa ja Vegaaniskanneria!

Vegaanituotteet.net listaa ruokakauppojen vegaanisia tuotteita, kuten leivonnaisia, karkkeja ja välipaloja. Tuotteista on myös kuvat, joten ennestään vieraat tuotteet on niiden avulla helpompi bongata kaupan hyllystä.

Vegaaniskanneri on sovellus, jonka voit ladata puhelimeen sovelluskaupasta. Sillä voi skannata tuotteen viivakoodin, ja se kertoo, onko tuote vegaaninen vai ei. Sovellus ja sen käyttö ovat täysin ilmaisia.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles