Ostoslista päivän resepteistä 2021

Vegaanihaasteen uutiskirjeiden päivän reseptien pohjalta luodun ostoslistan saat tästä! Voit käyttää listaa apuna, kun mietit tulevia ruokia. Vegaanihaasteessa ei tietenkään ole mitään pakkoa valmistaa juuri niitä ruokia, joita uutiskirjeissä ehdotamme, vaan voit tehdä sellaisia ruokia ja sellaisista raaka-aineista, jotka kiinnostavat juuri sinua. Jos haluat lisää täysin kasviperäisiä reseptejä, tutustu reseptipankkiimme!

Lisäämme seuraavan viikon ostoslistan tänne aina edellisen viikon loppupuolella. Jos haluat katsoa reseptejä tarkemmin, klikkaa ruokalajin nimeä! 

Jos et voi käyttää soijaa tai gluteenia, klikkaa resepti auki ja tarkista sieltä, mitä ehdotamme gluteenia/soijaa sisältävien tuotteiden tilalle!

 

Päivä 1: Tomaatti-cashewpasta, 4 annosta
 

  • 400 g kirsikkatomaatteja (tai kuorittuja tomaatteja tölkissä)
  • 4 isoa valkosipulinkynttä
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 dl kaurakermaa (esim. Planti, Fazer Aito, Oatly, Pirkka)
  • 3 dl cashewpähkinöitä
  • nauhapastaa (tarkista pakkauksesta, ettei sen ainesosissa ole kananmunaa)
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 4 tl balsamicoa (tai jotain muuta viinietikkaa)
  • mustapippuria
  • (tuoretta basilikaa)
     

Päivä 2: Kalaton keitto, 4 annosta
 

  • 1 pkt savutofua (Jalotofun kylmäsavutofu tai Lidlin savutofu)
  • 2–2,5 dl kaurakermaa (esim. Planti, Fazer Aito, Oatly, Pirkka)
  • 6 perunaa
  • 4 porkkanaa
  • tuoretta tilliä
  • Kasvisfondi tai kasvisliemikuutio
  • 1rkl sinistä keijua
  • mustapippuria
  • Haluessasi sitruunaa tarjoiluun
     

Päivä 3: Härkis-perunasoselaatikko, 4 annosta
 

 

Jos haluat tehdä ruoan itse perunoista ja käyttää Härkistä, voit tehdä näillä aineksilla

Härkis-perunasoselaatikko, 4 annosta

  • 12 keskikokoista jauhoista perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 tomaattia
  • 250 g Härkistä (Texmex tai Beanit härkäpapumuru)
  • 4 dl kaurakermaa (esim. Planti, Fazer Aito, Oatly, Pirkka)
  • 1 rkl margariinia (esim. Keiju 70 %, Keiju Kaura tai Naturli Vegaaninen levite)
  • 1 tl rouhittua mustappippuria
  • herneen kokoinen nokare kasvisliemikuutiosta
  • (ravintohiivahiutaleita)
  • rypsiöljyä pannulle ja vuoan voiteluun

Vinkki! Vielä edullisemmin pääset, jos käytät Härkiksen sijaan kuivaa soijarouhetta. Tällöin pannulle lisätään reilummin öljyä ja sipulin sekaan mausteita. Lisätään kuiva soijarouhe ja lopuksi lisätään vettä. Soijarouhe on valmista, kun vesi on imeytynyt. (esimerkiksi 0,5 dl öljyä, 2 tl paprikajauhetta, 2 dl kuivaa soijarouhetta, 1,5 rkl soijakastiketta ja 1 dl vettä)
 

Päivä 4: Soijabolognese (4 annosta)
 

  • 2 dl tummaa soijarouhetta (tai herneproteiinirouhetta)
  • purkki tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • ½ dl ketsuppia 
  • 1 kasvisliemikuutio (tai kasvisliemijauhetta)
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • ½ tl paprikajauhetta (tai ripaus savupaprikaa)
  • rouhittua mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • Tarjoillaan esimerkiksi spaghetin kanssa
     

Päivä 5: Ruokaisa nyhtökaura-pastasalaatti (4 annosta)
 

Kasviksia voi vaihdella oman maun mukaan tai sen mukaan, mitä kaapista löytyy.


Päivä 6: Valkosipuliperunat Lindströminpihvien / valmispihvien kera
 

Valkosipuliperunat (4–6 annosta)

Lindströminpihvit soijarouheesta (4 annosta)


TAI

Lindströmin­pihvit musta­pavuista (4 annosta)

  • 2 purkkia valmiita mustapapuja (noin 5 dl)
  • 1 sipuli kuutioituna
  • 2 punajuurta
  • 1 dl ruis-, tavallisia tai gluteenittomia korppujauhoja
  • 1 dl kaura- tai soijakermaa
  • 2 tl sokeria
  • valkopippuria


TAI

Osta kauppojen laajasta valikoimasta valmiita vegepihvejä.

 

Päivä 7: Makaronilaatikko (4 annosta)
 

 

Päivä 8: Kaaliwokki (4 annosta)
 

Wokkiruoat ovat helposti muokattavissa omaan makuun sopiviksi tai ne voi tehdä mitä-kaapista-löytyy-periaatteella: Voit vaihtaa tofun esimerkiksi marinoituun tai savutofuun. Tofun sijaan proteiinipitoisena osana voi käyttää vaikkapa Yosa kaurapalaa, valmiiksi keitettyjä linssejä tai papuja, Nyhtökauraa tai Härkistä tai cashewpähkinöitä. Jos et tykkää inkivääristä tai chilistä, ne voi jättää pois. Kasviksia voi käyttää oman mielikuvituksen mukaan. Wokin voi riisinuudelien sijaan tarjoilla vehnänuudelin, riisin, kvinoan tai ohran kanssa.

  • 180 g valmiiksi maustettuja tofupaloja (esim. So Fine thai style, tai muuta marinoitua/savutofua)
  • 300–400 g kaalia
  • 1 pieni sipuli 
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • chilihiutaleita maun mukaan (puolikas punainen chilipalko)
  • 3 rkl soijakastiketta
  • rouhittua mustapippuria
  • öljyä paistamiseen
  • 2–3 kiekkoa riisinuudeleita (n. 130 g) tai vehnänuudeleita, riisiä, kvinoaa tai ohraa
     

Päivä 9: Paahdettu talvisalaatti (4 annosta)
 

  • 6–8 perunaa (tai kaksi bataattia)
  • 6 punajuurta
  • 2 isoa porkkanaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 tölkkiä valmiiksi keitettyjä kikherneitä
  • 2 isoa lehtikaalin lehteä
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • (2 rkl siirappia)
  • 2 rkl tummaa balsamietikkaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1/2 tl kuivattua rosmariinia

 

Päivä 10: Chili sin carne (4 annosta)
 

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen chilipalko
  • 1 punainen paprika
  • 2 porkkanaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 70 g tomaattipyrettä
  • 1 rkl agavesiirappia tai sokeria
  • tölkki tomaattimurskaa (400 g)
  • 1 kasvisliemikuutio
  • tölkki esikeitettyjä ruskeita papuja (á 380 g)
  • tölkki esikeitettyjä kidneypapuja (á 380 g)
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • (ripaus savupaprikajauhetta)

 

Päivä 11:  “Chicken soup” vegetyyliin tai Beanit-kanakeitto (4 annosta)


"Chicken soup" vegetyyliin (4 annosta)

  • kaksi kourallista kuivia soijasuikaleita
  • 1 prk kaurakermaa
  • 2 dl maissia
  • 10 keskikokoista perunaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 4 tl currya
  • 1 tl persiljaa
  • kasvisliemikuutio (tai kasvisliemijauhetta)
     

TAI

Beanit-"kana"keitto (4 annosta)
 

  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 2-3 porkkanaa
  • 6 keskikokoista perunaa
  • 1 paketti Beanit härkäpapusuikaleita (sitruuna)
  • 2 tl curryjauhetta
  • ½–1 sitruunan mehu
  • 2 dl kaura- tai soijakermaa
  • 1-2 kasvisliemikuutiota
  • (Tabascoa maun mukaan)
  • Pinnalle 1 dl persiljasilppua
  • Mustapippuria
  • Oliiviöljyä
     

Päivä 12: Nyhtökauralla täytetyt kesäkurpitsat (4 annosta)
 

  • 2 (800-900 g) kesäkurpitsaa
  • 1 (100 g) sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 (200 g) punainen paprika
  • 1 pkt (240 g) Nyhtökauraa, tomaatti 
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl kapriksia
  • mustapippuria
  • 1 tl pizzamaustetta
  • 1 dl kaurakermaa (esim. Planti ja Pirkka ovat sopivan paksuja)
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita

 

Päivä 13: Sosekeitto isoilla valkoisilla pavuilla (4 annosta)
 

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1⁄2 punainen chilipalko
  • 2 cm pala inkivääriä
  • 3 perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 tölkki esikeitettyjä isoja valkoisia papuja suolaliemessä (á 380 g)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1⁄2 tl rouhittua mustapippuria

 

Päivä 14: Toscanan kikhernekastike (4 annosta)
 

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • tölkki esikeitettyjä kikherneitä (380 g)
  • 50 g pakastepinaattikuutioita (noin 1 dl)
  • 1 dl aurinkonkuivattuja tomaatteja suikaleina
  • 2 tl broilerimaustetta
  • 4 dl kaurakermaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • nippu tuoretta basilikaa (noin 1 dl ilmavasti)
  • (vegaanista parmesaania)

 

Päivä 15: Pizza (4 annosta: 2 isoa tai 4 pientä pizzaa)
 

Pohja

  • 6 1/2–71/2 dl vehnäjauhoja (kannattaa käyttää puolet durumvehnäjauhoja)
  • 25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
  • 3 1/2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl sokeria

    TAI Osta kaupasta valmiita vegaanisia pizzapohjia.

Gluteeniton pohja (ohje kahdelle eli 1 iso tai 2 pientä pizzaa) 

Täytteitä oman maun mukaan, esimerkiksi: 

Entäpä juusto?

  • Voit käyttää vegaanista juustoa raastettuna: katso valikoima täältä. Vegaanisia juustoja voi raastaa ja lisätä tomaattikastikkeen päälle ja muiden täytteiden alle.
  • Voit myös tehdä raasteesta kaurakerma-ravintohiivahiutale-suolaseoksen, johon sekoitat juustoraasteen ja jonka sitten levittää pizzalle. 
  • Pelkkä kaurakermaseoskin toimii: 2 dl kaurakermaa, 1 dl ravintohiivahiutaleita, n. 1 tl suolaa, ripaus valkopippuria.
  • Voit tietysti myös tehdä pitsan ilman vegaanista juustoa tai kaurakermaseosta! Ripottele paistetun pitsan päälle valkosipuliöljyä, joka valmistuu oliiviöljystä, hienonnetuista valkosipulinkynsistä sekä ripauksesta suolaa
     

Päivä 16: Välimeren tofukiusaus (4 annosta)
 

  • 1 kg peruna-sipulisekoitusta
  • 1 pkt (300 g) Jalotofun marinoitua tofua
  • 1 (200 g) punainen paprika
  • 15-20 kivetöntä mustaa kalamataoliivia
  • 3/4 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
  • 1 tl timjamia (osan voit korvata myös rosmariinilla)
  • 1 tl oreganoa
  • mustapippuria
  • 4 dl kaurakermaa
     

Päivä 17: Juustopasta eli Mac and Cheese (2 annosta)
 

  • (Täysjyvä) pennepastaa
  • (parsakaalia keitettynä)

Juustokastike:

  • 2 pientä perunaa
  • 1 keskikokoinen porkkana
  • 50g cashewpähkinöitä
  • 1/2–1 dl ravintohiivahiutaleita
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 valkosipulijauhetta
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1/2 tl srirachaa
  • 1 tl omenaviinietikkaa

 

Päivä 18: Vegaaninen palak paneer (4 annosta)
 

  • 2 pkt (à 160 g) Yosa maustamatonta kaurapalaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 iso (140 g) sipuli
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl juustokuminansiemeniä tai jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 3 ps (à 150 g) pakastepinaattia
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 tl garam masalaa
  • (chilihiutaleita tai muuta chilimaustetta)
  •  2 dl kaura- tai soijakermaa

Lisäksi:

  • (basmati)riisiä

Halutessasi myös:

Päivä 19: Linssikeitto (4 annosta)
 

  • 3 dl kuivia punaisia linssejä
  • 2 dl kaura- tai soijakermaa
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili (tai maun mukaan chilijauhetta)
  • 3 cm pätkä inkivääriä (tai maun mukaan inkiväärijauhetta)
  • 2 tl kurkumaa
  • 1–2 kasvisliemikuutiota (tai kasvisliemijautetta)
  • noin 2 rkl öljyä
     

Päivä 20: Tortillat (4 annosta)
 

Tortillat ovat helppo ruoka, jonka voi täyttää haluamallaan tavalla. Valitse kasviproteiinivaihtoehdoksi esimerkiksi valmiiksi keitettyjä papuja, Härkistä tai Nyhtökauraa, Beanit-suikaleita, Oumph!:ia, LikeMeatin maustettuja soijapaloja, revittyä tofua, vegejauhista, soijasuikaleita tai -rouhetta sekä lisäksi haluamiasi tuoreita kasviksia ja ainakin yhdenlaista kastiketta.

Tässä ideoita, joista voit valita mieleisesi tai keksiä omia vaihtoehtoja:

  • tortillalättyjä
  • Härkistä, Nyhtökauraa, soijasuikaleita, Beanit-suikaleita, Oumph!:ia, LikeMeatin maustettuja soijapaloja, Jalotofun revittyä tofua (paahtopalat) tai valmiiksi keitettyjä papuja tai linssejä tai niistä tehtyä tahnaa
  • salaattia
  • paprikaa, avokadoa (tai guacamolea) tomaattia, sipulia, punasipulia, maissia
  • kastikevaihtoehtoja, kuten salsaa, salaatinkastiketta tai vegemajoneesia
  • maustamatonta soija- tai kaurajogurttia tai -fraichea, jonka voi maustaa valmiilla tacodippijauheella
  • jos pidät tuoreesta korianterista, voit lisätä myös sitä

Jos haluat tehdä guacamolea:

  • 2 kypsää avokadoa
  • Yksi pieni sipuli tai yksi salottisipuli
  • Sitruuna tai lime (tai sitruunan tai limen mehua)
  • 1/4–1/2 tl chilijauhetta

Jos käytät soijasuikaleita: 

  • valmista marinadikastiketta tai oman maun mukaan kastike, jossa on esimerkiksi soijakastiketta, öljyä, tilkka viinietikkaa tai sitruunamehua sekä haluamiasi mausteita, kuten savupaprikajauhetta, valkosipulijauhetta tai chilijauhetta.
     

Päivä 21: Tofu Curry Hot Pot (2 annosta)
 

  • 150 g kylmäsavu-tai marinoitua Jalotofua (1/2 pakettia)
  • 1 pieni sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • puolikas chili ilman siemeniä
  • 1 pieni punainen paprika
  • 1 rkl currya
  • 1 rkl kurkumaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 dl vettä
  • 4 dl kookosmaitoa (tai kaurakermaa)
  • kasvisliemikuutio
  • pieni nuppu parsakaalia (n. 3 dl)
  • 3 kiekkoa täysjyvä- tai riisinuudeleita (n. 150 g)
  • öljyä paistamiseen

 

Päivä 22: Yhden pellin sapuska (4 annosta)
 

  • tölkki valmiiksi keitettyjä kikherneitä
  • tölkki artisokansydämiä
  • 6–8 perunaa
  • 1 punainen paprika
  • ½ rasiaa kirsikkatomaatteja
  • keskikokoinen parsakaalin pää
  • rypsiöljyä
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 tl broilerimaustetta
  • (perunamaustetta)

Voit tarjoilla ruoan haluamasi lisukkeen kanssa. Lisukkeeksi sopivat esimerkiksi kasvipohjaiset pestot ja hummukset tai vaikkapa Plantin chilinmakuinen fraiche.
 

Päivä 23: Sitruunaiset linssit ja perunamuusi (2 annosta)
 

Sitruunaiset linssit:

  • 2 dl kuivattuja vihreitä linssejä
  • 1 sipuli
  • ripaus currya
  • mustapippuria
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • tuoretta persiljaa
  • oliiviöljyä

Perunamuusi:

 

Päivä 24: Nyhtökaurapasta uunissa (4 annosta)
 

  • 1 (100 g) sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 250 g kesäkurpitsaa
  • tilkka öljyä (esim. aurinkokuivatuista tomaateista)
  • 250 g (7-8 dl) (täysjyvä)pennepastaa
  • 1 pkt (240 g) Nyhtökauraa, tomaatti
  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
  • 3 dl vettä
  • 1 dl kaura- tai soijakermaa
  • 3/4 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl oreganoa
  • mustapippuria
  • ripaus chilihiutaleita

Pinnalle:

 

Päivä 25: Intialainen paistettu riisi (4 annosta)
 

  • 1 rs (250 g) Beanit härkäpapusuikaleita (esim. valkosipuli & yrtit)
  • rypsiöljyä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pienehkö kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 3 tl garam masalaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tlk (380 g/230 g) kikherneitä
  • 1 ps (250 g) valmisriisiä (esim. Pirkka basmati & lime-korianteria TAI basmati pilau) tai 2,5 dl valmiiksi keitettyä riisiä
     

Päälle:

  • cashewpähkinöitä
  • (tuoretta korianteria)

 

Päivä 26: Linssi-punajuurilaatikko (4 annosta)
 

  • 5 keskikokoista punajuurta
  • 1 sipuli
  • öljyä paistamiseen
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl rosmariinia
  • 350 g käyttövalmiita punaisia linssejä
  • 3 rkl Oatly Fraiche kauraranskankermaa
  • 2 dl kasvikermaa (kaura- tai soijakermaa)
  • 1/2 ruukkua tuoretta persiljaa

 

Päivä 27: Vegaaninen Butter tofu (4 annosta)
 

Tomaattikastike:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 3 rkl vegaanista margariinia
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 1/2 tl kokonaisia korianterinsiemeniä murskattuna
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl chilihiutaleita (tai maun mukaan)
  • 1/4 tl kurkumaa
  • 1/4 tl kardemummaa
  • 1/4 tl kanelia
  • 400 g paseerattua tomaattia
  • 70 g tomaattisosetta
  • 1/2 dl mantelijauhetta
  • 2 dl sipulinmakuista kaurakermaa (tai muuta kasvikermaa)

Tofu:

  • 270 g maustamatonta tofua
  • 2 rkl vegaanista margariinia tai öljyä
  • 1 tl curryjauhetta

Tarjoiluun:

  • basmatiriisiä
  • cashewpähkinöitä
  • (tuoretta korianteria)
     

Soijaton versio: Käytä tofun sijaan Fazer Yosan maustamatonta kaurapalaa.

 

Päivä 28: Nyhtökaura-nuudelisalaatti maapähkinäkastikkeella (4 annosta)


Karamellisoitu nyhtökaura:

  • 1 pkt (240 g) Nyhtökauraa, nude
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 1/2 rkl soijakastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • n. 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

Salaattiin:

  • n. 200 g (vermiselli)riisinuudeleita
  • rypsiöljyä
  • 1 (200 g) kurkku
  • 2 (200 g) porkkanaa
  • 1 (180 g) punainen paprika
  • muutama kevätsipulinvarsi tai nippusipulinvarsi
  • (reilusti tuoretta korianteria ja minttua hienonnettuna)

Maapähkinäkastike:

  • 1 dl maapähkinävoita
  • 2 rkl limenmehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl srirachaa
  • 1 1/2 rkl soijakastiketta
     

Gluteeniton versio: Jos nyhtökaura ei sovi, käytä Beanit-härkäpapusuikaleita. Käytä gluteenitonta soijakastiketta.

 

Päivä 29: Soijarouhelasagne tai Vaivaton linssilasagne (6 annosta)
 

  • Lasagnelevyjä

Soijarouhelasagneen tarvitset:

  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 70 g tomaattipyrettä
  • tuoreita kasviksia, kuten paprikaa, porkkanaa tai kesäkurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1/2 dl rypsiöljyä soijarouheen paistamiseen (lisäksi rypsiöljyä kasviksien kuullottamiseen)
  • 2 rkl soijakastiketta soijarouheen maustamiseen
  • 2 tl paprikamaustetta
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl mustapippuria

Juustokastike:

  • 6 dl maustamatonta kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 200 g vegaanista juustoa raastettuna (voi myös jättää pois tai laittaa n. 1 dl ravintohiivahiutaleita)
     

Linssilasagnen täytteeseen tarvitset:

  • 1 sipuli
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 2 purkkia punaisia valmiita linssejä (á 290g)
  • tölkki tomaattimurskaa (á 400g)
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 rkl pizzamaustetta
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • (1 dl ravintohiivahiutaleita)
  • 4 dl kaurakermaa
  • purkki Oatly fraichea (á 200 ml)
  • 175g vegaanista pizzamurua (tai muuta sulavaa vegaanijuustoa)
  • öljyä paistamiseen ja vuoan voiteluun

Gluteeniton versio: Käytä gluteenittomia lasagnelevyjä, esim. Semper. Käytä juustokastikkeen suurustamiseen gluteenitonta jauhoa.
 

Päivä 30: Texmex-salaatti (1–2 annosta)
 

  • 120 g Delikauraa (Savu-bbq maku)
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • 1 punainen suippopaprika
  • ½ kurkkua
  • ½ punasipuli
  • ½ ruukkua jääsalaattia
  • 1 avokado (+1 rkl sitruunan mehua ja ripaus suolaa sekä pippuria)
  • kaura- tai soijafraichea (esim. Oatly Fraiche kauraranskankerma)
  • nacholastuja
  • (korianteria tai lehtipersiljaa)

     

Gluteeniton versio: Jos Delikaura ei sovi, käytä Beanit-härkäpapusuikaleita.

 

Päivä 31: Tofua maapähkinäkastikkeessa (2 annosta)
 

  • 270 g kiinteää tofua (esim. Jalotofua)
  • 2 valkosipulinkynttä viipaloituna
  • 2 rkl rypsiöljyä

Kastike:

  • 3 rkl maapähkinävoita (makeuttamatonta)
  • 3 rkl Ketjap manis -soijakastiketta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl Srirachaa
  • kourallinen silputtua ruohosipulia
     

Soijaton versio: Käytä tofun sijaan Fazer Yosan maustamatonta kaurapalaa.





Kuva: Sharon Pittaway, unsplash.com



 

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT